Het gezicht achter... Rebelles

Wie ben je en wat is je zaak?

Ik ben Sylvie, mijn winkeltje heb ik Rebelles gedoopt. Een woordspeling die verwijst naar de tweedehandskledij voor kinderen die ik verkoop: "opnieuw mooi", en "op een mooie manier rebelleren voor het behoud van natuur, mens en planeet". afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Naast tweedehandskledij voor kinderen verkoop ik ook allerlei nieuwe dingen van over de hele wereld, met als gemeenschappelijk kenmerk dat ze op een duurzame, mooie en correcte manier gemaakt zijn. Van moois voor het interieur zoals keramiek en kussens tot moois voor onszelf als juwelen, kledij, handtassen.... Kleine merkjes en iets grotere, waarvan ik weet dat de persoon achter het product even gelukkig is geworden als de persoon die het uiteindelijk koopt.

Inmiddels ben ik een half jaartje bezig, wat nog erg pril aanvoelt. Dagelijks hoor ik mensen die zeggen: "ah, is dit nieuw"? Ik speelde al langer met het idee om ook Aalst te voorzien van een winkel van tweedehands kinderkledij. In de grotere Vlaamse steden maar zeker in Nederland zijn deze al langer een begrip. Zelf ben ik ook een jonge mama van twee, de winkel is dus gegroeid vanuit mijn eigen leefwereld.

Ik merkte dat de vraag er was van zowel ouders die kledij willen verkopen als ouders die tweedehands kledij willen kopen. Ik heb voor een stenen winkel gekozen omdat ik mijn creativiteit hierin kwijt kan en ik word gelukkig van onder de mensen te zijn. Door te gaan voor een mix van tweedehands en nieuw, kan ik er mijn eigenheid goed aan geven. Ik vind het erg leuk op zoek te gaan naar uniek moois. Vaak kom ik zo in contact met de creatieve makers van de producten, hele leuke en boeiende ontmoetingen vind ik dat. afbeelding

Wat is je favoriete item in je eigen zaak? En waarom?

Onder de tweedehands kleertjes zitten vaak echt pareltjes. Ik weet telkens van wie de kledingstukken komen en vind het heel leuk om te zien dat ze terug worden uitgekozen voor andere kindjes. Het hele jaar door worden kleertjes binnen gebracht, dus het hele jaar door heb ik een wisselende collectie. Af en toe komen neuzen, loont de moeite. Soms heb je geluk, soms iets minder, maar de speurtocht is een deel van de fun.

De nieuwe stuks kies ik allemaal zelf dus een favoriet daaruit kiezen is niet makkelijk! Omdat er een persoonlijk verhaal achter zit, heb ik wel een zwak voor de kledij die ik uit Argentinië in de winkel heb hangen.

Op vakantie in Argentinië met het krokusverlof ben ik bevriend geraakt met een meisje die ook een winkeltje heeft met enkel handgemaakte en natuurlijke producten. Zij zelf maakt kleren uit natuurlijke stoffen. Het idee om samen te werken, maakte haar ook heel enthousiast en nu verkoop ik dus enkele van haar zelfgemaakte stuks. Ik voel me dus telkens een beetje op reis wanneer ik deze zie! afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Aalst vind je een aanrader?

De cadeaubon Aalst is bij een grote variatie handelaars geldig, waaronder vele zaken die ik nog niet kende en zelf nog eens zal moeten ontdekken! Waar ik zelf als fervent fietser vaste klant ben, is de Cimornée: Hele goeie service en top aanbod. Als ik me wil laten verwennen, ga ik graag bij Sophie van Things and Beauty. Mijn dagelijkse verse soepje haal ik bij mijn immer vriendelijke buren van De Soeptrien.

Ontdek hier meer over Rebelles of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Aalst