Het gezicht achter... Café de Nîmes

Wie ben je en wat is je zaak?

Ik ben Steffen en heb een jeanswinkel, Café De Nîmes, in Aalst. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Ik ben een enorme fan van jeans al van toen ik op mijn 19 bij pepe jeans werkte. Daar leerde ik de knepen van het vak en had ik al snel de blauwe microben te pakken. na 13 jaar besloten ze de winkels in belgie te sluiten, en merkte ik dat er in Aalst niet veel jeansaanbod was en begon het idee van een eigen jeanswinkel te starten. Merken exclusief in Aalst met een oog op duurzaamheid. De winkel bestaat nu een jaar.

De naam Café De Nîmes is met een terugblik naar de 17de eeuw waar de stof per ongeluk is ontwikkeld, de stof kreeg de naam Serge en in die tijd werd de naam van de stad hieraan gekoppeld "De Nîmes", het is pas in de 19de eeuw dat de naam veranderde naar DENIM. Dus wil je een goed jeans advies dan ben je hier op het goede adres. afbeelding

Wat is je favoriete item in je eigen zaak? En waarom?

Mijn favoriete stuks zijn de jeansbroeken van "Won Hundred" voor mij het model "Ben", het leuke is dat de jeans nog met de hand gemaakt wordt in Italië. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Aalst vind je een aanrader?

Goh favoriete handelaars het zijn er zoveel waar ik fan van ben. zelf ben ik iemand die graag lokaal koopt dus shop ik meestal in eigen stad.

Bij Optiek de Graeve heb ik mijn zonnenbrillen van Dior gekocht, Clothilde heeft mijn huisparfum samen gesteld. Voor leuke cadeautjes ga ik naar Fonetik.

Met Skoll doe ik regelmatig een colab en haar schoenen staan op mijn etalagepoppen. Mijn koffie mok "zworen toebak" komt van bij Huis 19 en voor ik mijn eigen winkel had ging ik vaak shoppen bij Pastoor.

Ontdek hier meer over Café de Nîmes of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Aalst