Het gezicht achter... Hostellerie De Biek

Wie ben je en wat is je zaak?

Ik ben Pieter Van der Borght, zaakvoerder van Hostellerie De Biek in Moorsel

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Hostellerie de Biek is een oude omgebouwde bierbrouwerij in het hartje van het landelijke Moorsel. Nu heeft de brouwerij plaats gemaakt voor een mooie gastronomische bistro (Bistronomie) en een groot hotelgedeelte met maar liefst 17 kamers. afbeelding Het idee van het hotel en restaurant is begonnen bij onze Feestzaal De Snip. Daar hadden we erg vaak vraag naar slaapgelegenheden in de buurt. De mogelijkheid tot het kopen van de Brouwerij was voor ons de ideale kans om iets nieuws te starten.

Uiteraard moesten de hotelgasten tijdens de week ook iets kunnen eten, en zo is het restaurant erbij gekomen. Wij zijn gestart in 2009, dus ondertussen zijn we toch al 14 jaar bezig!

“De Biek” komt van het Moorselse “Biekenbos”, een groot beukenbos dat hier vroeger op de heuvel was. Helaas schieten hier niet veel beuken meet van over. Twee jaar geleden werd één van de laatste beuken geveld (wegens te gevaarlijk). We hebben toen de kans gekregen om van deze beuk een mooie tafel te maken. Die staat nu te pronken in ons restaurant. afbeelding

Wat is je favoriete item in je eigen zaak? En waarom?

Van de oude brouwerij hebben we helaas niet veel meer kunnen recupereren. Echter zijn er enkele authentieke elementen die we toch een nieuw leven hebben kunnen geven. Zo staat er in de oude paardenstallen, waar nu enkele kamers zijn, een prachtige grote “hop-pers”.

Uit diezelfde stallen hebben we de erg mooie arduinen drinkbakken kunnen omtoveren naar gootstenen voor in de toiletten. Het zijn échte eye-cathers en iets om mee te pronken.

Op ons groot terras, zeker de moeite waard om te bezoeken bij de eerste zon, staat ook een prachtige fontein die gemaakt werd van een oude brouwketel. Bij binnenkomst op de binnenkoer is deze centrale fontein het eerste wat je hoort en ziet. Het is een link naar de oude brouwerij en past perfect in het geheel van onze Hostellerie. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Aalst vind je een aanrader?

...

Ontdek hier meer over Hostellerie De Biek of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Aalst