Het gezicht achter... Ohne

Wie ben je en wat is je zaak?

Ik ben Marianne, de trotse eigenares van OHNE Aalst, de duurzaamste zaak van de streek. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

OHNE is een coöperatieve winkel, dat houdt in dat alle OHNE winkels nauw samenwerken en een 'ruggensteun' aan elkaar hebben, maar dat we toch elk onze eigen winkel uitbaten.

Bij ons ligt de grootste focus op onverpakt, biologisch en lokaal. Je brengt dus je eigen potjes, zakjes, flessen, ... mee. Geen nood, als je toevallig passeert, of je hebt geen doosjes bij heb ik er sowieso liggen die je kan gebruiken.

Ik werkte al enkele jaren in bio winkels en was op zoek naar iets in de biosector in Aalst, aangezien ik hier niets vond dat me aansprak is het idee van een eigen biowinkel beginnen groeien.

Zo kwam ik bij OHNE terecht, na enkele gesprekken zat de goesting er dik in en heb ik OHNE Aalst geopend. Ik ben nu bijna twee jaar open en zie de winkel nog steeds groeien afbeelding

Wat is je favoriete Item in je eigen zaak? En waarom?

Een favoriet product kiezen is moeilijk, aangezien ik zo een diverse winkel heb, maar mijn grote trots is toch wel het aanbod bio groenten en fruit.

Mijn koelcel barst van de verse en lokale groentjes en zelfs de zuiderse vruchten komen van klein, vaak coöperatieve, boerderijen in Spanje en Italië.

Zo kwam ik onlangs nog te weten dat de avocado's die in mijn rekken liggen tijdens het groeien geen extra water krijgen. Aangezien de boerderij in een vallei ligt blijft er sowieso veel vocht hangen. Naast het feit dat ze superlekker zijn, zijn het ook nog eens de meest ecologische avocado's die ik al ben tegengekomen! afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Aalst vind je een aanrader?

Andere favoriete handelaars in Aalst zijn Clothilde, zij is niet als ik bezig met duurzame producten en vult mijn basis aanbod van cosmetica prachtig aan.

Aangezien ik zelf met de fiets kom kan ook De Fietserij niet ontbreken uit mijn lijstje. Al meer dan eens hebben ze mijn fiets opgelapt.

Purple 15 hoort er voor mij ook bij, omdat zij om de hoek van mijn winkel zitten en supergezellige buren zijn!

Ontdek hier meer over Ohne of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Aalst